Blog

Βουρτσάκια για τα Παπούτσια – Βρες Αυτό που Χρειάζονται

Ένα πολύ γνωστό ρητό του λαού μας, είναι ” Τα εργαλεία κάνουν το μάστορα”. Και αυτό κρύβει μια μεγάλη αλήθεια, δηλαδή, για να είσαι παραγωγικός σε οποιαδήποτε εργασία κάνεις, εκτός από την γνώση, είναι απαραίτητος και ο σωστός εξοπλισμός!

Από προσωπική εμπειρία, ίσως έχεις διαπιστώσει ότι τόσο στην προσωπική σου ζωή όσο και την εργασία σου, είναι απαραίτητο να έχεις τα κατάλληλα μέσα που θα εξυπηρετήσουν το στόχο σου. Σκέψου μόνο το εξής παράδειγμα: αν το κινητό τηλέφωνο είναι εργαλείο δουλειάς, θα μπορούσες να εργαστείς με ένα κινητό δεκαετίας; Ακόμα και μ’ ένα σύγχρονο κινητό που κατασκευάστηκε, μόνο για να αντέχει στο νερό και τα χτυπήματα, θα μπορούσες να κάνεις την δουλειά σου; Μάλλον όχι! Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και στην περιποίηση των παπουτσιών σου;

Σε αυτό το πρώτο μέρος θα μιλήσουμε για τα κατάλληλα βουρτσάκια ανάλογα με τη χρήση τους. (Στο επόμενο άρθρο θα αναφερθούμε σε μεγαλύτερου μεγέθους βούρτσες και κάποιες τεχνικές χρήσης τους.)

Για Επάλειψη

διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε βουρτσάκια παπουτσιών

 

Όπως φανερώνει και το όνομα τους, τα χρησιμοποιούμε για να εφαρμόσουμε τα βερνίκια σε μορφή κρέμας της Saphir. Επίσης τα βουρτσάκια επάλειψης, είναι εξίσου χρήσιμα και σε όλα τα είδη λίπους φώκιας σε στερεή μορφή για την ομοιογενή κάλυψη και απορρόφηση σε βάθος από το δέρμα.

Υπάρχουν βουρτσάκια με κάθετο προσανατολισμό και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τα γυάλινα βαζάκια. Ειδικά για την Χρυσής Σειρά της Saphir που η τετράγωνη συσκευασία έχει πτυχώσεις.

Στην περίπτωση των προϊόντων λίπους, όπου οι συσκευασίες είναι επίπεδες μεταλλικές με καπάκι, τα βουρτσάκια eco hair με οριζόντιο προσανατολισμό είναι πιο χρήσιμα.

Όπως σε όλα τα πράγματα ,υπάρχει το καλό και το άριστο, έτσι και στα βουρτσάκια περιποίησης δεν θα μπορούσε να λείπει η καλύτερη επιλογή. Αυτή έρχεται από την ηγέτιδα εταιρία στο είδος και είναι το Saphir Medaille D’or Applicator brush. Μεγαλύτερο και ποιοτικότερο προϊόν σε όλα – μέγεθος – υλικά κατασκευής – εργονομικό σχεδιασμό  !

Η ερώτηση που προκύπτει είναι : «Γιατί να μην χρησιμοποιήσω ένα applicator σφουγγαράκι, αφού έχετε και τέτοιο προϊόν στο eshop σας»;

Η απάντηση είναι, ναι έχουμε αυτό το προϊόν προς πώληση και ναι, ίσως είναι πιο εύκολο στη χρήση του. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάς, ότι κανένα applicator σφουγγαράκι δεν πρόκειται να «μπει» μέσα σε όλες τις πτυχώσεις του δέρματος και δεν θα μπορέσει να ενυδατώσει σε βάθος το δέρμα. Κοινώς ,το αποτέλεσμα είναι «όσα βλέπει η πεθερά»,κι αυτό δεν ταιριάζει σε κάποιον που θέλει να περιποιηθεί τα δερμάτινα παπούτσια του σωστά!

 

βουρτσάκια παπουτσιών για δερμάτινα

 

 Για Καθαρισμό

Όταν θέλεις ένα βαθύ καθαρισμό για δέρμα από σουέτ – καστόρι ,τότε τα βουρτσάκια αποτελούνται από τρίχα ορείχαλκου, για την σωστή απορρύπανση των πόρων του δέρματος. Τα δύο βασικά προϊόντα καθαρισμού σε υγρή μορφή Saphir Omni Daim Kit Saphir Omni Nettoyant περιέχουν το δικός τους βουρτσάκι. Για καλύτερο και ταχύτερο αποτέλεσμα έχεις (3) πολύ καλές επιλογές. Αρχικά, ένα μεγαλύτερου μεγέθους με πλαστική λαβή, που θα κάνει την εργασία καθαρισμού παιχνιδάκι, επιπρόσθετα υπάρχει μια βούρτσα που περιέχει τόσο φυσική τρίχα όσο και ορείχαλκου με ξύλινη  στέρεη λαβή και ακόμα μεγαλύτερη αντοχή σε μακροχρόνια χρήση. Τέλος,μπορείς να επιλέξεις το πολυεργαλείο. Βουρτσάκι καθαρισμού 3 σε 1, το οποίο ανόμοια με τα άλλα δυο, μπορεί ακόμα καλύτερα να καθαρίζει τις εσοχές μεταξύ δέρματος και σόλας.

 

βουρτσάκια παπουτσιών για καστόρινα

Βασική Υποσημείωση

Το πόσο έντονα θα χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο καθαρισμού, σχετίζεται πάντα με το δέρμα. Το καστόρι που έχει μεγαλύτερο πέλος (δηλαδή το χνούδι του δέρματος είναι πιο παχύ) αντέχει περισσότερο στην τριβή. Το σουέτ, του οποίου το πέλος είναι πιο λεπτό, θέλει μεγαλύτερη προσοχή. Σε κάθε περίπτωση, ξεκίνησε με ήπιες κινήσεις, για να αντιληφθείς την αντοχή του δέρματος.