Οδηγοί Συντήρησης Υποδημάτων

Περιποίηση για Λουστρίνι ή Cordovan Δέρμα

Βήμα 1: Προετοιμασία

Αφαιρούμε τα κορδόνια για να μην λερωθούν και για να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε κάθε τμήμα των υποδημάτων. Τοποθετούμε ξύλινα καλαπόδια. Βάζουμε σε σειρά τα προϊόντα περιποίησης που θα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2: Ξεσκόνισμα

 

Βουρτσίζουμε πολύ καλά τα υποδήματα μας, με μια βούρτσα καθαρισμού για να αφαιρέσουμε την σκόνη και την βρωμιά. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές και τα «κρυφά» σημεία.(Είναι καλό να μην χρησιμοποιούμε την ίδια βούρτσα στο γυάλισμα)

Βήμα 3: Καθαρισμός του δέρματος

 

 

Τυλίγουμε ένα μακρόστενο βαμβακερό πανί γύρω από δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο του χεριού μας και την άκρη του στη στερεώνουμε στον παράμεσο.Βρέχουμε το πανί με το υγρό καθαρισμού ή το γαλάκτωμα και αρχίζουμε να καθαρίζουμε τμηματικά κάθε μέρος του παπουτσιού. Κάνοντας κυκλικές κινήσεις και ασκώντας ελαφρά πίεση.Σε αυτό το στάδιο θέλουμε να αφαιρέσουμε κάθε ίχνος από δαxτυλιές, το θάμπωμα και λεκέδες λόγω χρήσης.
Καθώς το πανί λερώνετε μην ξεχνάτε να του αλλάζετε θέση, τυλίγοντας το ξανά στα δάκτυλα σας, για να μην μεταφέρονται τα υπολείμματα βρωμιάς.Όταν το πανί παραμένει καθαρό , αυτό σημαίνει ότι έχετε καθαρίσει πλήρως το δέρμα και ολοκληρώσει με επιτυχία αυτό το βήμα.

Βήμα 4: Περιποίηση

 

 

Χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πανί, παίρνουμε λίγη ποσότητα από το υγρό Vernis Rife και το απλώνουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις επάνω στο δέρμα.Κατόπιν το αφήνουμε να στεγνώσει για περίπου 15 λεπτά. Το θάμπωμα που δημιουργείτε είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να σας ανησυχήσει.

Βαφή

 

 

 

 

Σε περίπτωση που το δέρμα έχει γδαρσίματα είναι αναγκαίο το βάψιμο του. Το πλέον κατάλληλο προϊόν είναι το Saphir Medaille Cordovan. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βουρτσάκι βαφής εναλλακτικά ένα βαμβακερό πανί.

Χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα απλώνεται την κρέμα – βερνίκι με απαλές, κυκλικές κινήσεις επάνω στο δέρμα.

Βήμα 5: Γυάλισμα

Ολοκληρώνουμε την σωστή περιποίηση των υποδημάτων μας χρησιμοποιώντας ένα καθαρό βαμβακερό πανί. Διπλώνουμε το πανί ώστε να έχει το μέγεθος περίπου την παλάμης μας. Κατόπιν ασκώντας ελαφρά πίεση, αρχίζουμε να γυαλίζουμε τα υποδήματα μας.

Προσέχοντας να μην αφήσουμε κανένα ακάλυπτο σημείο και μέχρι να μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.