Οδηγοί Συντήρησης Υποδημάτων

Ξύλινα Καλαπόδια

Τα ξύλινα καλαπόδια είναι χωρίς αμφιβολία, το πιο σημαντικό εξάρτημα για την συντήρηση των υποδημάτων σας. Μέσω αυτού του οδηγού συγκεντρώνουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, τις οποίες χρειάζεστε για να κάνετε την σωστή επιλογή.

Γιατί να χρησιμοποιήσεις καλαπόδια

Αναπόφευκτα, κατά την διάρκεια της χρήσης των υποδημάτων, ειδικά την πολύωρη, τα πόδια μας ιδρώνουν. Ανεξάρτητα από το είδος του δέρματος, η υγρασία μεταφέρεται από το εσωτερικό, διαπερνώντας την φόδρα, στο εξωτερικό δερμάτινο τμήμα των υποδημάτων

Όταν περπατάτε, το δέρμα τσακίζει και δημιουργούνται πτυχώσεις. Ανάλογα με το είδος του δέρματος και την χρήση, αυτές είναι εντονότερες ή πιο ήπιες. Σε αυτό το τμήμα των υποδημάτων, η φθορά είναι μεγαλύτερη. Αυτού του είδους η φθορά, επηρεάζει κατά πολύ τον χρόνο ζωής τους.

Ακριβώς όπως η κατάλληλη περιποίηση ( καθαρισμός & ενυδάτωση ) θα βοηθήσει στο να διατηρηθεί το δέρμα στην αρχική του εμφάνιση και ποιότητα. Με παρόμοιο τρόπο τα καλαπόδια θα βοηθήσουν εξίσου προς αυτόν τον στόχο, ελαχιστοποιώντας τα τσακίσματα του δέρματος.

ξύλινα καλαπόδια 1

Τι να προσέξεις

Είναι πολύ σημαντικό η τοποθέτηση τους να γίνεται αμέσως μετά την χρήσητων υποδημάτων. Καθώς στο δέρμα έχει αναπτυχθεί θερμότητα είτε θα διατηρήσετε την φόρμα των υποδημάτων χρησιμοποιώντας καλαπόδια είτε θα επιταχύνεται την παραμόρφωση τους.

Ανάλογα με την συχνότητα χρήσης , διαλέξτε το σωστό είδος. Τα ξύλινα καλαπόδια παπουτσιών από κέδρο έχουν το πλεονέκτημα ότι θα απορροφήσουν την υγρασία ταχύτερα από τα ξύλινα που έχουν υποστεί επεξεργασία βερνικιού και δεν έχουν πόρους. Το ίδιο ισχύει και σε σχέση με τα πλαστικά καλαπόδια που δεν βοηθούν καθόλου στην απομάκρυνση της υγρασίας. Αν για παράδειγμα χρησιμοποιείτε ένα ζευγάρι υποδήματα κάθε δεύτερη ημέρα, το δέρμα τους δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο για να αποβάλει την υγρασία. Χρειάζεστε κέδρινα καλαπόδια υποδημάτων που θα τα κρατήσουν σε φόρμα και θα αποβάλουν ταχύτερα την υγρασία.

Π.χ Αν χρησιμοποιείτε ένα ζευγάρι υποδήματα ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό ζευγάρι ξύλινα ή πλαστικά καλαπόδια παπουτσιών.

Ανάλογα με τον τύπο καλαποδιού , διαλέξτε το σωστό μέγεθος, με βάση τα υποδήματα σας. Η σωστή επιλογή είναι πολύ σημαντική, έτσι ώστε το καλαπόδι να καλύψει σε όσο το δυνατόν πληρέστερο βαθμό το εσωτερικό του υποδήματος χωρίς να ασκηθεί υπερβολική πίεση και δημιουργήσουμε ζημιά στην φτέρνα του.

Π.χ  Σε ζευγάρι νούμερο 43 επιλεγούμε είτε καλαπόδια υποδημάτων Saphir no 43 είτε Doyen’s no 43-44 κ.ο.κ

Πως τα τοποθετούμε

ξύλινα καλαπόδια 2

1.Εισάγουμε το καλαπόδι μέσα στο υπόδημα ασκώντας ελαφρά πίεση. Κατόπιν πιέζουμε εξωτερικά, το μπροστινό τμήμα του υποδήματος ώστε να συμπιεστεί το ελατήριο, να μειωθεί το μήκος και να εισχωρήσει πιο βαθιά
 

 

ξύλινα καλαπόδια 3

2.Συμπιέζουμε τα δύο τμήματα του καλαποδιού, με σκοπό να μειωθεί το συνολικό μήκος του. Κατόπιν ασκούμε κάθετη πίεση, εισάγοντας το πίσω τμήμα μέσα στο υπόδημα. Και το αφήνουμε.

ξύλινα καλαπόδια 4

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *