Blog

Θέλεις να Καθαρίσεις το Σουέτ Μπουφάν σου; Μάθε το Μυστικό των Ειδικών!

Όπως ήδη αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο, ένα δερμάτινο μπουφάν είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην ντουλάπα κάθε καλοντυμένου άνδρα. Αναλύσαμε βήμα βήμα πώς μπορεί να γίνει ο καθαρισμός δερμάτινου μπουφάν & το βάψιμο δερμάτινου μπουφάν.

Λιγότερο συχνά, αλλά όχι σπάνια, συναντούμε τα σουέτ μπουφάν. Το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου, αυτή την στιγμή, είναι “είναι ρίσκο να το κάνω μόνος μου” ή “καλύτερα να το κάνει κάποιος άλλος, για να ξεμπερδεύω”. Αυτό το άρθρο θα σου δείξει πώς μπορείς με ασφάλεια να κάνεις τον καθαρισμό σουέτ μπουφάν & αδιαβροχοποίηση μπουφάν σαν επαγγελματίας.
Καταρχήν σουέτ είναι το είδος του δέρματος που μοιάζει με το καστόρι αλλά το πέλος (το χνούδι του δέρματος ) είναι πιο χαμηλό. Είναι εξίσου επιρρεπές στους λεκέδες και λίγο πιο δύσκολο στην συντήρηση του. Το επιλέγουμε όμως γιατί μας δίνει όμορφα δερμάτινα είδη.

Καθαρισμός σουέτ μπουφάν

καθαρισμός σουέτ μπουφάν

Θα μιλήσουμε για στεγνό καθάρισμα σε βάθος που θα επιτρέψει στο δέρμα να “αναπνεύσει” από τους ρύπους οι οποίοι συσσωρεύονται στους πόρους του. Κατά την χρήση ενός σουέτ μπουφάν, όσο και να προσέξεις, η λιπαρότητα του δέρματος, είτε των χεριών είτε άλλων ακάλυπτων σημείων του σώματος, αφήνει τα ίχνη της. Επίσης η ατμοσφαιρική ρύπανση στις μεγαλουπόλεις, ιδίως όταν είσαι πολυάσχολος και συνέχεια στην κίνηση, κάνει την ζημιά της.

Η λύση είναι η ειδική γόμα – πέτρα, η Saphir Commadin, ειδικά για σουέτ και καστόρι. Δεν περιορίζεται η χρήση της μόνο σε παπούτσια αλλά σε κάθε δερμάτινο είδος. Άρχισε τμηματικά και με επιμέλεια να “σβήνεις” την ρύπανση που υπάρχει, κομμάτι κομμάτι. Ανάλογα με το πάχος του δέρματος, μπορείς να επιμείνεις περισσότερο, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση. Αυτό θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, καθώς παρατηρείς την αντοχή του δέρματος. Κατά τον καθαρισμό σουέτ μπουφάν απαραίτητο αξεσουάρ είναι το βουρτσάκι για καστόρινα ή η βούρτσα για καστόρι γιατί θα σου επιτρέψει να αφαιρέσεις αποτελεσματικά τα υπολείμματα.

Επειδή όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, έχουμε να σου προτείνουμε και την κορυφαία λύση στον στεγνό καθαρισμό σουέτ μπουφάν, που είναι η Saphir Medaille D’or Commadin. Ειδικής σύνθεσης γόμα – πέτρα, της Χρυσής Σειράς, κατασκευασμένη για προϊόντα πολυτελείας!

Σε περίπτωση που στάθηκε ατυχώς και στο αγαπημένο σου δερμάτινο έχει πέσει λάδι ή κάποιος λιπαρός λεκές το Avel Stain Remover, θα τον συρρικνώσει σταδιακά, μέχρι να τον εξαφανισει. Δες περισσότερες πληροφορίες για τις ιδιότητες και τον τρόπο χρήσης του στο άρθρο: «Πώς να καθαρίσεις το λεκέ από λάδι στα καστόρινα και σουέτ υποδήματα σου!»

Αδιαβροχοποίηση μπουφάν

καθαρισμός σουέτ μπουφάν

Η προστασία μέσω αδιαβροχοποίησης, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς πριν βάλεις το σουέτ μπουφάν στην ντουλάπα σου. Η αδιαβροχοποίηση είναι ότι πιο ασφαλές και εύκολο πράγμα μπορείς να κάνεις για την συντήρηση του. Από μια απόσταση 15 – 20 cm ψεκάζεις όλο το μπουφάν, χωρίς υπερβολές! Δεν περιέχει παράγωγα σιλικόνης και έτσι με την χρήση του δεν θα επηρεάσει στο ελάχιστο το δέρμα. Το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει πλήρως,λόγω της Νανοτεχνολογίας πάνω στην οποία βασίστηκε. Ενώ το χρώμα και η ικανότητα του να αναπνέει, δεν θα αλλοιωθούν καθόλου. Ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για εσένα; Η λύση βρίσκεται στο Tarrago Nano Nubuck Renovator, διάλεξε το άχρωμο για κάθε είδους απόχρωση. Αν  όμως στο αγαπημένο σου μαύρο σουέτ μπουφάν, έχεις παρατηρήσει αλλοίωση, τότε χρησιμοποίησε την έκδοση σε μαύρο χρώμα!

Η αδιαβροχοποίηση μπουφάν αφορά και το λείο δέρμα. Εδώ θα ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση για να γνωρίσεις τον δίδυμο αδελφό του,Nubuck Renovator,που είναι το Tarrago Nano Leather Refresh. Αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα, όπως άλλωστε και τα περισσότερα δερμάτινα jacket’s,  υπόσχεται το καλύτερο βάψιμο δερμάτινου μπουφάν και αδιαβροχοποίηση.

Αν ακόμα έχεις ενδοιασμούς θα χαρούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω email στο bedoyen@thedoyensclub.gr και θα σου προτείνουμε την κατάλληλη επιλογή!  Είναι απλό, επισύναψε τις σχετικές φωτογραφίες και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!

Στο Doyen’s Club δεν πουλάμε προϊόντα, παρέχουμε λύσεις!