Blog

Καθαρισμός Δερμάτινου Μπουφάν – Μπορείς να τον Κάνεις Μόνος σου!

Αν υπάρχει ένα ρούχο το οποίο θεωρείται κλασσικό σε κάθε ανδρική και όχι μόνο γκαρνταρόμπα, αυτό είναι το δερμάτινο μπουφάν. Θεωρείται σταθερή αξία, γιατί μέσα στο πέρασμα του χρόνου η μόδα μπορεί να μεταβάλλεται  αλλά αυτό – λίγο ή πολύ-  παραμένει το ίδιο.

Ο καιρός ακόμα δεν έχει δείξει τις άγριες διαθέσεις του, για την φετινή χειμερινή σεζόν, έτσι εσύ έχεις την ευκαιρία να προετοιμαστείς. Το βάψιμο δερμάτινου μπουφάν είναι μια απλή διαδικασία. Μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις σαν καινούργιο.

Στα επόμενα δυο άρθρα, θα αναλύσουμε την επαναφορά χρώματος στο λείο δέρμα και την συντήρηση στα δερμάτινα είδη από καστόρι σουέτ!

Προσδιόρισε τον τύπο του δέρματος

 

καθαρισμός δερμάτινων μπουφάν

 

Λείο δέρμα : Σε αντίθεση με το σουέτ – καστόρι δεν έχει πέλος (το χνούδι του δέρματος) και οι πόροι του είναι “κλειστοί”. Να το απλοποιήσουμε; Είναι η πλειονότητα των δερμάτινων μπουφάν που κυκλοφορούν.
Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει μια υποκατηγορία που είναι το δέρμα nappa – εξαιρετικά μαλακό, με ραφιναρισμένη  υφή, αποτέλεσμα ειδικής επεξεργασίας.
Δέρμα Λαδιού : Ξεχωρίζει από την ματ υφή του δέρματος. Κάποιες φορές το χρώμα του παρουσιάζει ανομοιογένειες και είναι ευαίσθητο στα γδαρσίματα.

Καθάρισε το!

καθαρισμός δερμάτινου μπουφάν

Το πρώτο και βασικό βήμα για να το περιποιηθείς, είναι ο καθαρισμός δερμάτινου μπουφάν. Αυτό θα επιτρέψει στο δέρμα να «αναπνεύσει» από τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στους πόρους του. Δεν θα μπορέσεις να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα αν το δέρμα παραμείνει βρώμικο και εσύ προσπαθήσεις να το φροντίσεις.

To Saphir Cleaning Lotion είναι μια κρέμα με σχετικά ήπια καθαριστική δύναμη, η οποία είναι κατάλληλη για λείο δέρμα και δέρμα λαδιού. Συνιστάται για δερμάτινα είδη όπως τα μπουφάν και τα παλτά και μάλιστα ακόμα και για αυτά που είναι πιο ανοιχτόχρωμα. Το θέμα του καθαρισμού είναι μια δύσκολη απόφαση όταν έχεις να καθαρίσει δέρμα λαδιού και ειδικά ανοικτού χρώματος. Βγες από το δίλημμα και χρησιμοποίησε την.

Στην περίπτωση που το ρούχο είναι από λείο δέρμα και σκουρόχρωμο (μαύρο ή καφέ) τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις απευθείας το Saphir Renomat. To εν λόγο υγρό έχει ισχυρή καθαριστική ικανότητα, χωρίς να αλλοιώνει το χρώμα.

*Αν ακόμα έχεις ενδοιασμούς τότε το μόνο που μένει, είναι να κάνεις μια δόκιμη σε ένα κρυφό σημείο, προτού κάνεις εκτεταμένο καθάρισμα δερμάτινου μπουφάν.

Περιποιήσου το κατάλληλα!

Saphir Juvacuir – H σίγουρη επιλογή για βάψιμο δερμάτινου μπουφάν στο λείο δέρμα. Δεν ξεβάφει, ενώ έχει ισχυρή καλυπτική ικανότητα. Επίσης ως προϊόν, έχει μεγαλύτερη ποικιλία αποχρώσεων! Συνδύασε το,μαζί με ένα βαμβακερό πανί Doyens. Με ένα μικρό τμήμα του, θα μπορέσεις να κάνεις την επάλειψη και με το υπόλοιπο το γυάλισμα.

Saphir Greasy Cream – Η «μαγική» λεπτόρρευστη κρέμα και τα πλεονεκτήματα της ειναι πολλά. Καταρχήν βγαίνει σε 3 χρώματα  – μαύρο, καφέ μεσαίο και φυσικά σε άχρωμο. Αν το χρώμα είναι ίδιο με το δερμάτινο σου αποφάσισε το, αλλιώς μπορείς να αγοράσεις την άχρωμη έκδοση. Επέλεξε την, για λείο δέρμα και δέρμα λαδιού. Δεν αφήνει ίχνη γιατί απορροφάται ΄΄πλήρως από το δέρμα. Ακόμα και σε ανοιχτόχρωμο λαδερό δέρμα, η λίγο πιο σκούρα όψη που θα παρατηρήσεις είναι παροδική. Οπότε μην το φοβηθείς.

Saphir Delicate Cream – Η εκλεπτυσμένη κρέμα, όπως είναι και το όνομα της. Κατάλληλη για λεία δέρματα και ειδικά όσα είναι πιο ευαίσθητα – δηλαδή το nappa! Σε άχρωμη έκδοση για να ταιριάζει με όλα. Το κίτ περιλαμβάνει και το ειδικό πανί με το οποίο θα μπορέσεις μετά να το γυαλίσεις.

 

 

καθαρισμός δερμάτινου μπουφάν μοτοσυκλέτας

Saphir Protective Oil – Η εύκολη λύση. Σε όλους μας αρέσει η γρήγορη και απλή μέθοδος. Αυτό δεν σημαίνει ότι υστερεί σε σχέση με τις άλλες δυο. Πως μπορεί να σου φανεί χρήσιμο το συγκεκριμένο σπρέι? Κατάλληλο για λείο δέρμα και λαδιού, ακόμα και αυτά με μεγαλύτερο πάχος. Επέλεξε το για σχετικά σκούρες αποχρώσεις!

Καθαρισμός δερμάτινου μπουφάν & βάψιμο δερμάτινου μπουφάν, είναι δυο διαφορετικές εργασίες τις οποίες μπορείς και εσύ να κάνεις σαν επαγγελματίας!

Παρέμεινε συντονισμένος στο blog του Doyens Club, εδώ αρθρογραφούμε για ζητήματα που αφορούν την εμφάνιση σου!