Blog

Επιδιόρθωση Αθλητικών Παπουτσιών: Γίνεται; Πώς;

Τα αθλητικά ή αθλητικού τύπου παπούτσια, είναι το είδος των υποδημάτων με την μεγαλύτερη δημοφιλία. Σε ηλικίες από 6 μηνών μέχρι 96 χρονών και νούμερο από 21 μέχρι 54, έχουν το δικό τους κοινό. Φοράμε αθλητικά παπούτσια στην δουλειά μας, στο σχολείο, στο γραφείο, στο βουνό, στην παραλία και για την ορθοστασία. Τα φοράμε για παίξουμε, να τρέξουμε, να περπατήσουμε και να γυμναστούμε. Παντού και σε όλες τις περιπτώσεις.

Λόγω ευρείας χρήσης, η επιδιόρθωση αθλητικών παπουτσιών είναι απαραίτητη.

Αθλητικά Παπούτσια του Δρομέα

Vibram σόλες για Επιδιόρθωση Αθλητικών Παπουτσιών

Είτε είσαι παθιασμένος με το trail, είτε σου αρέσει να τρέχεις μέσα στη φύση, σε συναρπάζει το τοπίο και οι κλίσεις του εδάφους που εναλλάσσονται διαρκώς. Η εναλλαγή εικόνων,σου δημιουργεί ένα ευχάριστο συναίσθημα το οποίο σε γεμίζει με δύναμη και αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα να σε ωθεί να τρέξεις περισσότερα χιλιόμετρα από ότι θα έτρεχες στο διάδρομο του γυμναστηρίου ή στο ταρτάν ενός γηπέδου. Αυτό δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, γιατί κατά την διάρκεια της άσκησης απελευθερώνονται ενδορφίνες οι οποίες επηρεάζουν θετικά την διάθεση σου. Από την άλλη πλευρά, η εναλλαγή των διαδρομών, δυναμώνει διαφορετικούς μύες τους σώματός σου κάθε φορά και βελτιώνει την αντοχή σου.

Σίγουρα το τρέξιμο στο βουνό δεν είναι μία απλή άσκηση. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το τρέξιμο στην άσφαλτο, είναι ότι θα χρειαστεί να τρέξεις σε ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις οι οποίες εναλλάσσονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να το καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο και μερικές φορές επικίνδυνο για ατυχήματα. Επίσης, οι διαδρομές που θα ακολουθήσεις συνήθως έχουν ανώμαλο έδαφος, γεγονός που κάνει την άσκηση περισσότερο απαιτητική.

Πρέπει τα παπούτσια που φοράς, να σου προσφέρουν την μέγιστη ασφάλεια και να αυξάνουν τις επιδόσεις σου. Πως μπορείς να τα αναβαθμίσεις; Η σωστή επιδιόρθωση αθλητικών παπουτσιών περιλαμβάνει τα κατάλληλα υλικά.

Ας μιλήσουμε για την σόλα VIBRAM Zegama.

Αναπτύχθηκε για τον δρομέα που συναντά συχνά ολισθηρές επιφάνειες. Tο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη ,είναι το Vibram Megagrip, λάστιχο με εξαιρετικές ιδιότητες για το τρέξιμο. Προσφέρει ένα ασύγκριτο συνδυασμό πρόσφυσης και μεγάλης διαρκείας αντοχής, που βοηθά στην καθιέρωση του VIBRAM® Megagrip ως την ιδανική ένωση καουτσούκ υψηλής απόδοσης, για εξαιρετικά απαιτητικές δραστηριότητες. Επιδιόρθωσε το αγαπημένo σου ζευγάρι και παρέτεινε τον χρόνο ζωής για χρήση είτε στο βουνό είτε  στην πολη για εξαιρετική πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα.

Αθλητικά Παπούτσια για τον Εργαζόμενο

Επιδιόρθωση Αθλητικών Παπουτσιών με vibram σόλες

Αρκετοί από εμάς, είναι αναγκαίο να είμαστε όρθιοι για αρκετές ώρες στην εργασία μας. Από την άλλη, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ακόμα και σε δουλειά γραφείου, επειδή το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει μετακινήσεις και διεκπεραίωση εξωτερικών εργασιών περπατάμε πολύ. Οπότε τι χρειάζεται να προσέξεις στα υποδήματα σου;

Μπορεί να μην χρησιμοποιείς αθλητικά παπούτσια, με την πλήρη έννοια του όρου, αλλά αθλητικού τύπου ή casual.

Πρόσφατες έρευνες συμπεραίνουν, ότι η ορθοστασία για πολλές ώρες συμβάλλει στην έντονη μυϊκή κόπωση των κάτω άκρων, αλλά και τη πιθανότητα εμφάνισης μακροχρόνιου πόνου στην πλάτη και μυοσκελετικές διαταραχές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα επώδυνα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, μόνιμες μυϊκές βλάβες, καθώς οιδήματα και κιρσούς. Σοκαριστικό ;

Ωστόσο, ο σκοπός αυτό του άρθρου δεν είναι να σε τρομοκρατήσει. Θέλει να σε κάνει να σκεφτείς την υγεία σου, ως ένα πολύτιμο αγαθό που χρίζει φροντίδας. Γι’ αυτό όταν δεις ρυτίδες στη σόλα, δηλαδή όταν εμφανιστούν σχισμές στο κάτω μέρος ή στο πλαϊνό μέρος και το υλικό της σόλας δείχνει σαν να είναι «συμπιεσμένο», αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι επιδιόρθωση των αθλητικών παπουτσιών σου.

Το ίδιο ισχύει και αν έχεις παρατηρήσει ότι μια καθημερινή δραστηριότητα αρχίζει να σου προκαλεί πόνο στα πόδια, τις κνήμες ή τη μέση.

Η λύση ακούει στο υλικό Vibram Vi – Lite

Επιδιόρθωση Αθλητικών Παπουτσιών

To Vi-Lite ,είναι ειδικό προϊόν το οποίο αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στο τεχνολογικό εργαστήριο ανάπτυξης νέων υλικών της Vibram. Υπερέχει έναντι άλλων αντιστοιχών προϊόντων γιατί:

-Είναι κατασκευασμένο για την μέγιστη απορρόφησης των κραδασμών και  εξοικονόμηση ενέργειας του χρήστη.

-Είναι ιδιαίτερα χαμηλού βάρους προϊόν ,ενώ ταυτόχρονα παρέχει μεγάλη ανθεκτικότητα όπως και το κοινό καουτσούκ.

-Ποικιλία σε διαφορετικού τύπου σόλες κατασκευασμένες από Vibram Vi-Lite

-Ιδανική επιλογή για άτομα τα οποία περπατούν μεγάλες αποστάσεις και παραμένουν πολλές ώρες όρθια

Μπορείς να δεις όλα τα προϊόντα περιποίησης των sneakers & αθλητικών υποδημάτων εδώ..!

Αν ακόμα έχεις απορίες θα χαρούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω email στο bedoyen@thedoyensclub.gr και θα σου προτείνουμε την κατάλληλη επιλογή!  Είναι απλό, επισύναψε τις σχετικές φωτογραφίες και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!