Blog

Άνετοι Πάτοι Παπουτσιών – Γιατί Είναι Απαραίτητοι;

Μήπως και τα δικά σας πόδια αισθάνονται το ίδιο;

Καθημερινά, αναγκαζόμαστε να τρέχουμε συνεχώς με τη δουλειά, την οικογένεια και τις άλλες ασχολίες μας. Είναι μέρες που δε στεκόμαστε ούτε λεπτό. Μας συμβαίνει συχνά να τελειώνουμε τη μέρα μας και να μην μας κρατούν τα πόδια μας.  Η συνεχής ορθοστασία που υφιστάμεθα, μας καταπονεί. Και πού βγαίνει όλη αυτή η κούραση; Μα φυσικά στα πόδια. Τα νιώθουμε βαριά και κουρασμένα.

Έχετε επώδυνους κάλους που σας ταλαιπωρούν; Αισθάνεστε αστάθεια στα πόδια και έχετε συχνά στραμπουλήγματα και διαστρέμματα που καταπονούν τους αστραγάλους;  Έχετε πόνους στα ισχία, στα γόνατα, στη μέση και γενικότερα στα κάτω άκρα; Όλα αυτά προέρχονται από τη στάση του σώματος μέσα στα παπούτσια.
Το μέρος του ποδιού που δέχεται όλη την ένταση, είναι το πέλμα και ειδικότερα η φτέρνα. Εφόσον τα νεύρα και οι ιστοί του σώματος συνδέονται μεταξύ τους, ένας πόνος στη φτέρνα μπορεί να επηρεάσει τα γόνατα, τα ισχία, τη μέση. Μην ανησυχείτε όμως, όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν, υπάρχει λύση!

Ποιοί θεωρούνται άνετοι πάτοι παπουτσιών;

ποιοί θεωρούνται άνετοι πάτοι παπουτσιών

Οι ανατομικοί πάτοι παπουτσιών είναι η απάντηση σε όλες τις παραπάνω παθήσεις. Μπορείτε, όχι μόνο να θεραπεύσετε, αλλά και να προλάβετε όλα τα ορθοπεδικά προβλήματα πριν σας συμβούν.

Στο Doyens club διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα σε πάτους παπουτσιών. Μαζί με τα κορδόνια παπουτσιών, οι πάτοι είναι το βασικό αξεσουάρ για τα  παπούτσια σας.

Οι δερμάτινοι πάτοι παπουτσιών δίνουν το πλεονέκτημα στο πόδι να έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα. Δεν είναι από συνθετικό υλικό, απορροφώντας έτσι την ιδρώτα και δεν πιάνουν πολύ χώρο μέσα στο παπούτσι ώστε να μας στενεύει. Μιμούνται το σχήμα του πέλματος και το υποβοηθούν στα ευαίσθητα σημεία που καταπονούνται. Στη φτέρνα, στην καμάρα και στα μετατάρσια οστά,δίνουν ανακούφιση στο πόδι γιατί έχουν δυο μαλακά τμήματα από υλικό latex. Έτσι απορροφούν τους κραδασμούς και παρέχουν άνεση στα κουρασμένα πόδια.

Ιδιαίτεροι πάτοι παπουτσιών επίσης είναι αυτοί που κατασκευάζονται από σιλικόνη. Κυκλοφορούν σε δύο τύπους, τους ολόκληρους και τους μισούς.  Οι ολόκληροι πάτοι σιλικόνης έχουν δυο διαφορετικές σκληρότητες, με το σκληρό τμήμα να υποστηρίζει την καμάρα και την φτέρνα. Οι μισοί πάτοι σιλικόνης, τα υποπτέρνια, είναι για τον άκανθα, που στηρίζουν την ευαίσθητη φτέρνα, καθώς και οι gel που ανακουφίζουν τους πόνους στο μετατάρσιο και τοποθετούνται στο σημείο αυτό. Οι χορευτές χρησιμοποιούν κατά κόρον τους πάτους gel για το μετατάρσιο.

Οι πιο ενδεδειγμένοι πάτοι παπουτσιών, είναι οι Energy της Anatomisch. Χρησιμοποιούνται σε όλα τα είδη παπουτσιών, αθλητικά, αστικά, εργασίας. Ωστόσο, υπάρχουν και οι Deo active της Anatomisch , που φυλακίζουν τις άσχημες μυρωδιές και προστατεύουν την υγιεινή των ποδιών, όταν επιβάλλεται η πολύωρη  χρήση των παπουτσιών.

Όλα τα είδη πάτων για παπούτσια, υπάρχουν φυσικά και στα μεγάλα μεγέθη. Και όταν λέμε μεγάλα, εννοούμε από το Νο 46 ως το Νο 52. Ναι, υπάρχει και αυτή η δυνατότητα! Όλα είναι δυνατά στο Doyens club! Σεβόμαστε τους αθλητές που καταπονούν τα πόδια τους στα γήπεδα και στα παρκέ και τους παρέχουμε τη δυνατότητα ευεξίας στα κουρασμένα πόδια τους. Οι  footsanit comfort πάτοι για μεγάλα παπούτσια είναι η ιδανική λύση γιατί στηρίζουν πιο αποτελεσματικά το εσωτερικό διαμήκες τόξο του ποδιού αυξάνοντας τη στήριξη της φτέρνας και προστατεύουν τα πόδια από τις πολλαπλές κρούσεις.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο Άρθρο – Πάτοι για Μεγάλα Παπούτσια ή στον Οδηγό Συντήρησης – Πάτοι Παπουτσιών

 

άνετοι πάτοι παπουτσιών για αθλήτικά

Εκτός από τη στήριξη του πέλματος, οι πάτοι παπουτσιών βοηθούν και στις περιπτώσεις πλατυποδίας και μειώνουν δραματικά τις πιθανότητες παθήσεων, όπως η πελματιαία απονευρωσίτιδα. Συνίστανται δε και για ήπιες περιπτώσεις διαβητικών. Δε θα παραλείψουμε να αναφέρουμε και τους μάλλινους πάτους παπουτσιών που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που το κυκλοφορικό σύστημα κάνει τα κάτω άκρα να κρυώνουν. Άλλωστε πολλοί άνθρωποι προτιμούν τη ζεστή αίσθηση που προσφέρουν, μόνο και μόνο επειδή ζουν σε κλιματολογικές συνθήκες με χαμηλή θερμοκρασία.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Αποκτήστε και εσείς ένα ζευγάρι ορθοπεδικών πάτων για τα παπούτσια σας, μέσα από τη μεγάλη ποικιλία του Doyens club και απολαύστε μια ανώδυνη και ευχάριστη καθημερινότητα.