Blog

Αφαίρεσε Αποτελεσματικά το Κερί από τα Παπούτσια σου.

Ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που μπορούν να σου παρουσιαστούν, ως προς τα παπούτσια σου, είναι να στάξει κερί επάνω τους. Ειδικά αν είναι καστόρινα – σουέτ το πρόβλημα μεγαλώνει. Ακόμα όμως και στο λείο δέρμα το πρόβλημα παραμένει! Τι μπορείς να κάνεις;

Μολονότι εκτιμάς τους φίλους σου και τις συμβουλές τους, πρέπει να προσέξεις τι τελικά θα κάνεις! Επίσης το ίντερνετ αποτελεί μια απύθμενη δεξαμενή γνώσης. Ενίοτε, αυτή η γνώση είναι ανεπιβεβαίωτη!

Καταρχήν, δεν πρέπει να σε πιάσει πανικός και να αρχίσεις να ενεργείς ανάλογα με ότι έρχεται στο μυαλό σου εκείνη την ώρα. Διάβασε τα συγκεκριμένα βήματα, χωρίς περιττές λεπτομέρειες που συγκέντρωσε το Doyens για εσένα.

Δώσε χρόνο

Πώς βγαίνει το κερί από τα παπούτσια μου

Αν συνειδητοποίησες αμέσως ότι έσταξε κερί στα παπούτσια, μην κάνεις τίποτα απολύτως, εκείνη την στιγμή. Δώσε χρόνο ώστε να «παγώσει» ο λεκές. Αν προσπαθήσεις εκείνη την ώρα να τον αφαιρέσεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον απλώσεις. Οπότε πρέπει να κάνεις υπομονή, όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό!

Βήμα 1: Με Χειρουργικές Κινήσεις

Αφού έχεις ξεπεράσει το αρχικό σοκ, τώρα είναι η ώρα να δράσεις. Το κερί έχει παγώσει, οπότε με έναν χαρτοκόπτη θα προσπαθήσεις να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος του. Αυτό θα πρέπει να γίνει με αργές και προσεκτικές κινήσεις, σαν να προσπαθούσες να «ξυρίσεις» το κερί από την επιφάνεια. Δεν θα ασκήσεις πίεση και δεν θα χρησιμοποιήσεις την μύτη της λεπίδας.

Αν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που έγινε το περιστατικό, τότε σου συστήνουμε να χρησιμοποιήσεις το Tarrago – Universal Cleaner το οποίο θα μαλακώσει, εν μέρει, τον λεκέ χωρίς να λιώσει το κερί.

Βήμα 2: Αντιμετωπίζοντας το Βασικό Πρόβλημα

Πώς βγαίνει το κερί από τα παπούτσια μου

Το βασικό συστατικό του κεριού, συνήθως, είναι η παραφίνη. Η παραφίνη είναι υποπροϊόν του πετρελαίου μετά από διύλιση και ως εκ τούτου αφήνει λεκέ σαν από λάδι ακόμα και όταν αφαιρεθεί η στέρεα μορφή του κεριού. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση ;

Καταρχήν δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις μωρό-μαντίλα, υγρό πιάτων ή οποιοδήποτε καθαριστικό έχεις στο σπίτι. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εισχωρήσει ο λεκές πιο βαθιά. Οι λιπαροί λεκέδες πρέπει να αφαιρεθούν σταδιακά και με το κατάλληλο προϊόν.

Μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο :

Πώς να καθαρίσεις το λεκέ από λάδι στα καστόρινα και σουέτ υποδήματα σου!

Στα πρακτικά βήματα  με το Avel Stain Remover, το ειδικό προϊόν με βάση το πυρίτιο, θα προσπαθήσεις σταδιακά να αφαιρέσεις το λεκέ. Ψεκάζεις την περιοχή που έχει λερωθεί από απόσταση 15 – 20 cm χωρίς να εστιάζεις απόλυτα επάνω στο σημείο που έχει το πρόβλημα, αλλά σε όλο το τμήμα του παπουτσιού. Κατόπιν αφήνεις να περάσουν 10 λεπτά και βουρτσίζεις καλά ώστε να φύγει η ξηρή σκόνη. Θα παρατηρήσεις σταδιακά την συρρίκνωση του μετά από αλλεπάλληλες χρήσεις, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.

Βήμα 3: Το Τελευταίο Χτύπημα

Αν με τα προηγούμενα βήματα, η κατάσταση έχει επανέλθει στην αρχική κατάσταση για τα υποδήματα σου, τότε μπορείς να σταματήσεις να διαβάζεις το άρθρο! Η περιπέτεια ολοκληρώθηκε εδώ για εσένα.

Ωστόσο μπορεί να θέλεις να τα κάνεις σαν καινούργια.

 
Πώς βγαίνει το κερί από τα παπούτσια μου

Επειδή θέλουμε να απλοποιήσουμε τα πράγματα για εσένα έχουμε δημιουργήσει «Οδηγούς Συντήρησης» ανάλογα το είδος του δέρματος. Έτσι, ακόμα και αυτό το βήμα θα είναι «παιχνίδι» αν ακολουθήσεις τις εφαρμοσμένες τεχνικές συντήρησης.

Οδηγός Συντήρησης για – Λείο δέρμα

Οδηγός Συντήρησης για Καστόρι – Σουέτ δέρμα
Ως ομάδα του Doyens Club, χαιρόμαστε όταν μοιραζόμαστε μαζί σου λύσεις σε πρακτικά ζητήματα γύρω από τα υποδήματα και όχι μόνο. Θέλουμε να είμαστε κοντά σου, για αυτό σε προτρέπουμε να επικοινωνήσεις μαζί μας, όταν αντιμετωπίσεις κάποιο ζήτημα που σε προβληματίζει, για να βρούμε μια λύση.