Blog

Πώς Να Καθαρίσεις το Λεκέ από Λάδι στα Καστόρινα και Σουέτ Υποδήματα σου!

Σκέψου το εξής ρεαλιστικό σενάριο. Είναι Σάββατο βράδυ και έχεις καλέσει μερικούς κολλητούς φίλους για να γιορτάσετε ένα γεγονός και να περάσετε καλά. Την ώρα που ασχολείσαι με το πλέον ανδρικό σπορ, το ψήσιμο στο barbeque, διαπιστώνεις ότι έχει στάξει λίπος ή λάδι επάνω στα σουέτ παπούτσια σου!

Υποσημείωση : Το ίδιο ισχύει και για τον λεκέ από λάδι σε δερμάτινα παπούτσια (λείο δέρμα).

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Πρώτα πρώτα αναρωτιέσαι : ” Ήταν ανάγκη να γίνει αυτό, τώρα ” ; Φόρεσες με χαρά τα καινούργια σου σουέτ παπούτσια, γιατί ταίριαζαν με το ντύσιμο σου. Ένιωθες πολύ όμορφα λόγω της περίστασης και αυτοπεποίθηση με την εμφάνιση σου. Και ξαφνικά, ένας λεκές από λάδι, σου χάλασε την διάθεση. Από την άλλη πλευρά, ηχούν ακόμα στα αυτιά σου τα λόγια της ” πρόσεξε να μην λερωθείς πουθενά, γιατί το λάδι σε δερμάτινα παπούτσια δεν βγαίνει εύκολα”. (Μην ξεχνάς ότι μιλήσαμε για ρεαλιστικό σενάριο) !

Έχεις την ευκαιρία να αποδείξεις τόσο στον εαυτό σου όσο και σε εκείνη, ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Πάνω από όλα, θέλεις να δεις ξανά, την όμορφη εμφάνιση των παπουτσιών σου, χωρίς τα ενοχλητικά στίγματα.

Τι πρέπει να αποφύγεις;

 

πώς φεύγει ο λεκές από λάδι στα καστόρινα παπούτσια

Πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό να χρησιμοποιήσεις μωρό-μαντίλα, υγρό πιάτων ή οποιοδήποτε καθαριστικό έχεις στο σπίτι. Η συνήθης σκέψη είναι “καθάρισε το τώρα που είναι νωρίς, πριν στεγνώσει”. Αυτή η σκέψη είναι εντελώς λάθος όταν έχεις να κάνεις με λεκέ από λάδι σε δερμάτινα παπούτσια. Το μόνο που θα καταφέρεις, είναι να εισχωρήσει ο λεκές πιο βαθιά. Οι λιπαροί λεκέδες πρέπει να αφαιρεθούν σταδιακά και με το κατάλληλο προϊόν.

Τι πρέπει να κάνεις; 

λεκές από λάδι στα καστόρινα παπούτσια - πως φεύγει

 

Γενικά, είναι σημαντικό να ενεργήσεις, σχετικά άμεσα, δηλαδή να μην αφήσεις  να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Με το Avel Stain Remover, το ειδικό προϊόν με βάση το πυρίτιο, θα προσπαθήσεις σταδιακά να αφαιρέσεις το λεκέ από λάδι. Ψεκάζεις την περιοχή που έχει λερωθεί, από απόσταση 15 – 20cm χωρίς να εστιάζεις απόλυτα επάνω στο σημείο που έχει το πρόβλημα, αλλά σε όλο το τμήμα του παπουτσιού. Κατόπιν αφήνεις να περάσουν 10 λεπτά και βουρτσίζεις καλά ώστε να φύγει η ξηρή σκόνη. Θα παρατηρήσεις σταδιακά την συρρίκνωση του μετά από αλλεπάλληλες χρήσεις, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.

Μόλις ολοκληρώσεις αυτό το βήμα, ξέρεις ότι τα χειρότερα είναι πίσω σου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια  πράγματα που πρέπει να κάνεις ακόμα. Δηλαδή να συνεχίσεις με έναν συνολικό καθαρισμό και των δυο υποδημάτων. Αυτό μπορεί να φαντάζει δύσκολο. Ωστόσο το Doyens Club έχει δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο Οδηγό Συντήρησης για Καστόρινα και Σουέτ υποδήματα. Είναι πολύ απλό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα βήματα του.

Αν πάλι τα υποδήματα σου είναι από λείο δέρμα και εφόσον έχεις αφαιρέσει πλήρως τον λιπαρό λεκέ, θα πρέπει να συνεχίσεις με την περιποίηση του δέρματος. Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί με την διαδικασία αφαίρεσης του λίπους από το παπούτσι, οι πόροι του δέρματος είναι «ανοιχτοί». Άρα εύκολα μπορεί να λερωθεί ξανά. Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι να ακολουθήσεις τον Οδηγό Συντήρησης για Λείο Δέρμα.

Το Doyens Club ,δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει στον σύγχρονο άνδρα ποιοτικά προϊόντα φροντίδας και περιποίησης. Θέλουμε να του δίνουμε έγκυρη πληροφόρηση και λύσεις σε θέματα που βελτιώνουν την εικόνα του.  Το Doyens Club απευθύνεται σε άνδρες που δεν αρκούνται στα συνηθισμένα!