Blog

Πως Καθαρίζω τα Καστόρινα Παπούτσια;

Πως καθαρίζω καστόρινα παπούτσια;

Σου έχει τύχει να θέλεις να αγοράσεις ένα υπέροχο ζευγάρι ανοιχτόχρωμα καστόρινα παπούτσια και να σκέφτεσαι: «Όταν λερωθούν, πώς καθαρίζω καστόρινα παπούτσια;»; Αν απάντησες ναι, καλώς ήρθες στο Doyens Club. Πρέπει να ξέρεις ότι δεν είσαι ο μόνος. Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε διστάσει μπροστά στην αγορά ενός ακριβού ζευγαριού καστόρινων, με τον φόβο μήπως λερωθούν και χαλάσουν. Αλλά σου έχουμε καλά νέα! Το Doyens Club θέλοντας να φροντίσει εσένα και τα ακριβά καστόρινα παπούτσια σου, ετοίμασε ένα πλήρη οδηγό καθαρισμού και περιποίησης τους. Είναι απλό, είναι εύκολο και δεν κοστίζει ακριβά. Αν μάλιστα έχεις παραπάνω από ένα ζευγάρια, μέσα σε λίγη ώρα θα έχεις τα έχεις ανανεώσει για πολύ καιρό.

Πως λέει μια παροιμία; «Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Δες λοιπόν τον καλύτερο τρόπο, βήμα βήμα:

Καθαρίστε στεγνά τους ξηρούς λεκέδες.

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε τυχόν δύσκολους λεκέδες χρησιμοποιώντας το Saphir Gommadin. Αυτό το βήμα είναι χρήσιμο γιατί έτσι έχετε την ευκαιρία να κοιτάξετε και να επιθεωρήσετε το καστόρι για να δείτε αν υπάρχουν κάποιοι σκληρότεροι λεκέδες που μοιάζουν σαν να είναι επίστρωση επάνω του. Προσπαθήστε να τρίψετε τους λεκέδες χρησιμοποιώντας μέτρια αλλά σταθερή πίεση.

 

πως καθαρίζω τα καστόρινα παπούτσια χρησιμοποιώντας προϊόντα από το Doyens

Καστόρινα παπούτσια καθάρισμα

Το επόμενο βήμα είναι να τα καθαρίσετε σε βάθος χρησιμοποιώντας το υγρό καθαρισμού Saphir Omni Daim. Είναι καθαριστικό, γενικής χρήσης σε καστόρι, σουέτ, nubuk, και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Αυτό που επιτυγχάνει είναι να αφαιρέσει από το   δέρμα κάθε βρωμιά, ενώ βοηθά να ανανεωθεί το χρώμα και να αποκατασταθεί η ελαφριά πατίνα που περιμένετε από σουέτ παπούτσια. Ανακινήστε το Omni Daim και στη συνέχεια ρίξτε περίπου 15 ml σε ένα δοχείο νερού. Μπορείτε να το αραιώσετε, με αναλογία δυο ή τρία μέρη νερό σε ένα μέρος καθαριστικού. Χρησιμοποιώντας το ειδικό βουρτσάκι για καστόρι πάρτε μείγμα από το δοχείο σας και τρίψτε σταθερά, ασκώντας ελαφρά πίεση. Όταν ολοκληρώσετε στη συνέχεια ξεπλύνετε το βουρτσάκι σας και τρίψτε το δέρμα όπως και πριν με καθαρό νερό για αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς και καθαριστικού.

Saphir - πως καθαρίζω τα καστόρινα παπούτσιαΣτέγνωμα υποδημάτων

Θα δείτε το χρώμα του σουέτ να αλλάζει σε πιο σκούρο, καθώς το νερό το επηρεάζει. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και ασφαλές. Αφαιρέστε την πλεονάζουσα υγρασία επάνω από το δέρμα με ένα καθαρό πανί,. Αφού καθαρίσετε τα παπούτσια σας χρησιμοποιώντας το Saphir Omni Nettoyant, το επόμενο βήμα είναι να διατηρήσετε την φόρμα των υποδημάτων σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα πλαστικά καλαπόδιατου Doyens  ασκώντας πολύ μικρή πίεση για να μην παραμορφωθούν. Μην ξεχάσετε να παραμείνουν σε μέρος με σκιά, μακριά από πηγές θερμότητας και με καλή ροή αέρα. Αφήστε τα να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.

Επαναφορά του δέρματος

Το επόμενο βήμα είναι να επαναφέρουμε το καστόρι χρησιμοποιώντας μια βούρτσα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το πέλος του δέρματος  αλλάζει όψη μετά τον καθαρισμό. Έτσι, πρέπει να το τρίψετε με μια βούρτσα σουέτ για να αναζωογονηθεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μιαβούρτσα για καστόριμε μεγάλη λαβή και με μέτρια έως σταθερή πίεση απλά θα επανέλθει.

Βαφή του καστόρινου δέρματος

Η Saphir σειρά έχει ένα απίστευτο προϊόν για την βαφή καστόρινου παπουτσιού. Είναι το Saphir Renovetine.  Το Renovetine είναι το μοναδικό προϊόν στην αγορά που μπορεί στην πραγματικότητα  να ξαναζωντανέψει το χρώμα του. Το μυστικό του είναι ότι περιέχει λάδι αμυγδάλου που θρέφει και αναπλάθει το δέρμα του καστόρινου παπουτσιού. Τέλος του δίνει μια απαλή αίσθηση υφής, όπως ήταν αρχικά. Ανακινήστε το φιαλίδιο καλά και ψεκάστε από απόσταση περίπου 15 – 20cm σε ανοιχτό, καλά αεριζόμενο χώρο. Στην συνέχεια αφήστε τα για 30 έως 45 λεπτά ώστε να στεγνώσουν.

 

πως καθαρίζω τα καστόρινα παπούτσια με προϊόντα Saphir

Αδιαβροχοποίηση

Το σπρέι Saphir Nano Invulner είναι ιδανικό προϊόν για αδιαβροχοποίηση υποδημάτων, απόλυτα ασφαλές για χρήση. Δεν περιέχει επιβλαβείς σιλικόνες για να φέρει την στεγανοποίηση. Το Invulner εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο όπως το ανανεωτικό σπρέι σουέτ. Όπως και στο Saphir Renovetine, ανακινήστε το φιαλίδιο καλά και ψεκάστε από απόσταση περίπου 15 – 20cm σε ανοιχτό, καλά αεριζόμενο χώρο. Στην συνέχεια αφήστε τα για 30 έως 45 λεπτά ώστε να στεγνώσουν.Αν τώρα όλα τα παραπάνω σου φαίνονται πολλά, ξεκίνησε με τα απλά: καθάρισμα, στέγνωμα και επαναφορά. Υπάρχει ο οδηγός περιποίησης για καστόρινα και σουέτ παπούτσια με φωτογραφίες που θα βρεις εδώ. Το καλό αποτέλεσμα που θα έχεις είναι σίγουρο πως θα σου δώσει το κίνητρο να συντηρήσεις σχολαστικά όλα τα καστόρινα παπούτσια σου. Δεν νομίζεις ότι το αξίζουν;

Extra tip: Ότι ισχύει για τα ανδρικά καστόρινα παπούτσια, ισχύει και για τα γυναικεία. Όλα καθαρίζονται με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια προϊόντα.