Blog

9 Κανόνες για το Ανδρικό Κουστούμι – 1ο Μέρος

Το κοστούμι είναι πραγματικά η αρχή και το τέλος σ΄ ένα ανδρικό ντύσιμο. Είναι κάτι που πρέπει να κατέχει ο καθένας γιατί είναι κάτι που τραβάει την προσοχή, ενώ ταυτόχρονα μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα.
Ακόμα κι αν είστε ο ορισμός του τύπου που λέει «δεν είμαι εγώ για κοστούμι», θα υπάρξουν περιπτώσεις όπως σε γάμους, συνεντεύξεις εργασίας και άλλες επίσημες περιστάσεις όπου θα πρέπει να φορέσετε κοστούμι.
Επομένως, αυτό το άρθρο είναι κατάλληλο ειδικά για εσένα, γιατί θα σε βοηθήσει, καθώς επισημαίνουμε 9 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις όταν φοράς κοστούμι. Είσαι έτοιμος;

Ακύρωσε το «κάτω» κουμπί στο μπλέιζερ.

μπλέιζερ ανδρικό κοστούμι

Όταν φοράτε ένα σακάκι με δύο κουμπιά, θα πρέπει πάντα να ακυρώσετε την χρήση του κάτω κουμπιού. Αυτό προσφέρει μια καλύτερη εικόνα και δεν σε περιορίζει στην κίνηση σου. Σε ένα κοστούμι τριών κουμπιών, επέλεξε να κουμπώσεις μόνο το μεσαίο κουμπί ή το επάνω.

Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά πολλοί τύποι, πολύ συχνά κάνουν το ίδιο λάθος, εσύ όμως ως Doyens ξέρεις να ξεχωρίζεις.

Επέλεξε το κατάλληλο.

μαύρο ανδρικό κοστούμι

Η σωστή επιλογή για άλλη μια φορά θα κάνει την διαφορά. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να εξετάσεις.

Ώμοι – Το σακάκι πρέπει να «ακουμπήσει» στον ώμο σου και η κορυφή του, θα πρέπει να έχει το ίδιο μήκος με το κόκκαλο κάτω από αυτό.
Το παντελόνι – Αυτό το τμήμα περιλαμβάνει πολλές προσωπικές προτιμήσεις, αλλά ένας γενικός κανόνας είναι ότι η μανσέτα του παντελονιού πρέπει να «πέσει» ομοιόμορφα στην κορυφή του παπουτσιού σου. Το παντελόνι συχνά πέφτει περισσότερο στο πίσω μέρος και λιγότερο μπροστά αλλά ποτέ δεν πρέπει να υπάρχει πλεονάζων ύφασμα στο κάτω μέρος, σαν να ήταν το παντελόνι του μεγαλύτερου αδελφού σας.
Το μεσαίο τμήμα – Το σακάκι θα πρέπει να έρθει να εφαρμόσει στη μέση σου για να αναδείξει το σχήμα του σώματος αλλά αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται με δυσκολία. Όταν κουμπώνεις το σακάκι θα πρέπει να κλείσει χωρίς να δημιουργηθούν πιέτες, και πάλι δεν πρέπει να υπάρχει πλεονάζων ύφασμα γύρω από τη μέση σου.
Το μήκος στο μανίκι – Τα μανίκια στο σακάκι σου θα πρέπει να δείχνουν περίπου μέχρι 1.5 εκατοστό από την μανσέτα στο πουκάμισο . Είναι πολύ μακριά αν περάσουν το πουκάμισό σου και είναι πολύ κοντά αν το τέλος τους είναι περισσότερο από 2.5 εκατοστά.

Συνδύασε τα δέρματινα αξεσουαρ.

Ένας απλός κανόνας, αλλά που πολλοί άντρες ξεχνούν να εφαρμόσουν. Εάν επιλέγετε ένα καφέ ζευγάρι παπούτσια, βάλε για μια καφέ ζώνη που ταιριάζει. Η απόχρωση δεν χρειάζεται να ταιριάζει 100%, αλλά απέφυγε οπωσδήποτε τον συνδυασμός καφέ ζώνης και μαύρων παπουτσιών. Επίσης πολύ σημαντικός είναι ο διαχωρισμός μεταξύ λείο δέρμα και καστόρι – σουέτ δέρμα. Επέλεξε ένα από τα δύο είδη και για την ζώνη και τα υποδήματα σου.
Επέλεξε κατά προτίμηση μια λεπτή ζώνη μέχρι 3.5 εκατοστά, όχι μεγαλύτερη και βεβαιώσου ότι η αγκράφα της είναι διακριτική και καλόγουστη.

Δες την συνέχεια εδώ..