Blog

Πως Μπορείς να Φροντίσεις τα Timberland Παπούτσια σου;

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο, πιθανότατα αυτό σημαίνει ότι είσαι μεταξύ των εκατομμύριων fan των παπουτσιών Timberland. Αυτό δεν είναι τυχαίο. H Timberland έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα κλασσικά, μουσταρδί ανδρικά μποτάκια που κάθε Doyen έχει αγοράσει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του.

Ακριβώς όπως κάνει ένας ισχυρός χαρακτήρας, ένας Doyen, η Timberland ξεχωρίζει γιατί δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται. Συνέχισε να δουλεύει επάνω σε καινούργια σχέδια, με εναλλακτικές λύσεις σε δέρματα και χρώματα, κρατώντας όμως πάντα την υψηλή ποιότητα που την χαρακτηρίζει. Για αυτό αγαπάμε πάντα τα παπούτσια Timberland.

Πώς όμως να μπορούμε να τα διατηρήσουμε, όπως την πρώτη φορά που τα φορέσαμε;

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους αφιερώσεις 5 λεπτά από το χρόνο σου, μια φορά το μήνα, για να τα φροντίσεις.  Αν δεν ξέρεις πώς να περιποιηθείς το Doyens Club θα σου δείξει τον τρόπο. Έτσι θα χαίρεσαι το περπάτημα με τα αγαπημένα σου παπούτσια Timberland και δεν θα σκέφτεσαι πια πως μπορεί να λερωθούν.

Ακολουθεί ένας μίνι-οδηγός συντήρησης για τα Timberland:

Ξεχώρισε το δέρμα σωστά.

Λείο. Είναι το εξωτερικό επίπεδο του δέρματος, μετά από διαχωρισμό. Ανώτερης ποιότητας, χαρακτηρίζεται από μια μαλακή υφή, χωρίς πέλος (χνούδι ). Ξεχωρίζει καθώς είναι λιγότερο απορροφητικό και λερώνει πιο δύσκολα.

περιποίηση σε timberland παπουτσια

Λαδιού – Nubuk. Είναι το εξωτερικό επίπεδο δέρματος, με ή χωρίς διαχωρισμό. Ανώτερης ποιότητα και αντοχής.  Έχει υποστεί επεξεργασία στην εξωτερική του επιφάνεια και έτσι έχει χαμηλό πέλος (χνούδι).  Είναι περισσότερο απορροφητικό από το λείο δέρμα και λερώνεται πιο εύκολα . Αν δοκιμάσεις με το νύχι σου σε ένα κρυφό σημείο, αφήνει σημάδι.

φροντίδα σε timberland παπούτσια

 

Σουέτ – Καστόρι. Είναι τμήμα δέρματος το οποίο έχει υποστεί διαίρεση. Ξεχωρίζει γιατί το πέλος του (χνούδι) του προσφέρει μια πολύ απαλή υφή. Είναι το πιο ευαίσθητο δέρμα και πολύ απορροφητικό στους λεκέδες. Επίσης όπως είναι εύκολο να αντιληφθείς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις ανοιχτές αποχρώσεις. Ένα ειδικός στα δέρματα ανέφερε « Μερικές φορές νομίζω ότι τα σουέτ παπούτσια μου λερώνονται μόνο που τα κοιτάζω, για αυτό είναι ωραία»

timberland παπουτσια φροντίδα

Δες τον οδηγό συντήρησης

Αφού ξέρεις από τι δέρμα είναι φτιαγμένα τα δικά παπούτσια Timberland, επίλεξε τον αντίστοιχο Οδηγό Συντήρησης που έχει ετοιμάσει το Doyens Club για καθένα από αυτά.

      Λείο δέρμα
      Δέρμα λαδιού
      Δέρμα Σουέτ – Καστόρι

Εφάρμοσε τον στα δικά σου παπούτσια Timberland

Ακολούθησε προσεκτικά τα βήματα που περιγράφονται στον Οδηγό Συντήρησης. Δεν είναι δύσκολα. Οι φωτογραφίες που περιέχει θα σε βοηθήσουν να κάνεις σωστά και εύκολα όλη την διαδικασία το πολύ σε 5΄.

Κάτι Σημαντικό που Πρέπει να Θυμάσαι

Είναι καλό να θυμάσαι πως για τους περισσότερους ανθρώπους ισχύει η άποψη ότι «τα παπούτσια που προτιμάς μπορεί να αποκαλύπτουν τον χαρακτήρα σου». Το στυλ και η εμφάνιση τους μπορεί να λένε πολλά για εσένα. Δεν θα ήθελες από τα Timeberland παπούτσια σου να λένε τα καλύτερα;